KONYA / KARATAY - Fetihkent İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

İstiklal Marşı'mızın Kabulünün 99. yıl dönümü okulumuz öğretmenlerinden Birgül KOCA rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından farklı etkinliklerle kutlandı. Okunan şiirler yapılan tiyatro gösterisiyle duygusal anlar yaşatan öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

"Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!"

Mrt

Okulumuzda  deprem anı uygulaması, ders saatindesiren sesiyle başladı.Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sakin kalarak bulunulan yerde sıra yanlarında Çök-Kapan-Tutun hareketini yaptılar. İkinci uyarı ( 2 dk sonra) ile depremin bittiği bilgisi verildi ve tahliye aşamasına geçildi. Öğrencilerimiz  ve öğretmenlerimiz , okul idaresi tarafından belirlenmiş olan tahliye güzergahında, öncelik ve sınıf sırasına göre tek sıra halinde, Acil Çıkış (yangın) merdivenleri veya merdivenlerin duvara yakın olan taraftan başın üstüne kitap veya ellerle koruyarak dışarıya çıktılar. Öğretmenlerimiz , tahliye esnasında öğrencileri yönlendirerek  sınıfları ve binayı boşalttılar. Okul Afet ve Acil Durum Planında önceden belirlenmiş olan “Acil Durum Toplanma Alanı”nda; binalardan, elektrik direkleri ve panosundan, yapısal olmayan düşebilecek nesnelerden uzak, okul bahçesinde her sınıf kendi içinde halka oluşturacak şekilde bekledi. Sınıf öğretmenleri tarafından yoklama yapılarak toplanma alanında eksik olan öğrenci, öğretmen ve personel tespiti yapıldı. Olası bir deprem durumunda yapılabilecek her şey tatbikat sırasında uygulandı.

Mrt

7/A, 7/B, 7/C ve 7/D sınıflarından seçtiğimiz ikişer öğrenciye Eyüp KİRPİTCİ isimli yazarın Sevgili Peygamberim isimli kitabını yarışma gününden bir ay önce verdik. Öğrencilerimiz bir ay boyunca kitabı okuyarak notlar çıkartıp yarışmaya hazırlandılar. Okulumuzun salonunda 7. Sınıflar ve yarışmacı öğrencilerin velilerinin katılımı ile kitaptan hazırlanmış olan sorularla heyecanlı ve eğlenceli bir program yaptık. Böylece Sevgili Peygamberimizi, işin içine tatlı bir rekabet katarak daha yakından tanımış olduk.

Mrt

Okulumuzda Serap AKSU ve Merve KAYLAK öğretmenlerimiz öncülüğünde Mescid-i Aksa'nın kalplerde ve akıllarda yer edinmesi için Beytülmakdis grubu tarafından Filistin'i anlatan program yapıldı.

Haz

İnsanların hayatlarının önemli bir parçası haline gelen ve artık bir bağımlılık problemi olarak değerlendirilen teknolojik araçların kullanımı noktasında farkındalıkları arttırmak amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirdik. Bu kapsamda Teknoloji okur yazarlığı, dijital beceriler, Web araçları, dijital platformlar ve e-içeriklerin etkin kullanımı konularında okul öğretmenlerimizin katılımı ile etkinlikler yapıldı.

Haz

KTS kapsamında, okulumuz öğretmenlerinden Nuri Kemal Özbek, Sevil Turhan, Muhammet Öz rehberliğinde 6/A  sınıfı öğrencileri ile kutsal mekanlara gezi düzenlenmiştir. Bu kapsamda  Mevlana Müzesi, Selimiye Cami, Panorama müzesi gezilmiş ve incelenmiştir.

Haz

Okul bahçesinde oturma ve dinlenme alanları oluşturuldu.

Haz

İmam hatip liselerinin donanımları hakkında bilgi sunuldu. Bu liselerden Mezun olan önemli şahsiyetler gösterildi. Bu liselerin başarı durumları ile geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verildi. Bu liselerin Proje okulu olan kısımlarına puanla girişleri hakkında bilgi verildi. İmam hatip liselerden önemli başarılar gösteren baz okullar gösterilerek türkiyedeki önem ve dereceleri gösterildi. Bu okullardaki müfredat ve programları, sundukları imkanlar vb. tanıtımı yapıldı.

Haz

Binlerce yıllık geçmişe sahip sanatlardan biri olan keçecilik, küçük yaşlardan beri büyük bir sevgi ve özveriyle çalışan ustaların ellerinde tarih ve tecrübe kokan atölyelerde yaşama tutunuyor. Sabır ve sevgi ile bu işi devam ettiren keçe ustalarından sadece birkaç tane kaldı; bunlardan biri de Konya'nın bu alanda önde gelen ustalarından ve aynı zamanda 45 yıldır semazenlik yapan Celalettin Berberoğlu bu sanatı atölyesinde eğitim alan gençlere öğreterek gelecek kuşaklara aktarmayı sürdürüyor. Öğrencilerle bu mesleğin tarihini, yapılışını, felsefi ve ahlaki kısmını hoş sohbetiyle tanıma fırsatı bulduk.

Ara

Okulumuzdaki 8.sınıf kız öğrencilerimiz  Prof.Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmamhatip Lisesi´ni gezdi.

Ara

Çocuk gelişiminin her aşamasında ruh ve beden sağlığı başta olmak üzere her yönde sporun ve diğer sosyal etkinliklerin önemi vardır. Çocuğa zevk veren bu faaliyetler, onun kendini ve yeteneklerini keşfetmesini zihnini çalıştırması ve bedeninin çeşitli bölgelerini hareket ettirmesiyle gelişim üzerinden olumlu etki yapar.Bu anlamda okulumuzda sportif ve diğer sosyal etkinlikler tüm yönleriyle yapılmaktadır.